En del af 92-gruppens arbejde foregår i udvalg, der koordinerer synspunkter og initiativer vedrørende specifikke emner. Udvalgene består af repræsentanter for de medlemsorganisationer, der er særligt interesserede i de enkelte emner.
Det enkelte udvalg kan beslutte at lade andre organisationer deltage i udvalgets arbejdet uden stemmeret. Udvalgenes arbejdsplan og formål er godkendt af den samlede 92-gruppe. Hvis du vil vide mere om arbejdet i udvalgene/arbejdsgrupperne, så kontakt 92-gruppens Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Klimagruppen:

Arbejder med klima- og energipolitik i Danmark, i EU og på globalt plan, herunder FN's klimakonvention (UNFCCC) og de årlige klimatopmøder (COP'erne) samt Kyotoprotokollen. I klimaudvalget er der yderligere to arbejdsgrupper, hvor den ene beskæftiger sig med bioenergi (biobrændstof og biomasse) og den anden med klimafinansiering.

Post-2015 arbejdsgruppen:

Arbejder med udviklingen af nye udviklingmål efter 2015 med fokus på Sustainable Development Goals (SDG'erne), High Level Political Forum (HLPF) og Open Working Group (OWG). Arbejdsgruppen fungerer i samarbejde med NGO netværkene Globalt Fokus, Concord Danmark og FORDI, hvor 92-gruppen er tovholder. Gruppen består af medlemmer fra alle de fire netværk.

Udvalget for CSR og bæredygtige investeringer:

Arbejder med virksomhedernes samfundsansvar i et internationalt og forpligtende politisk perspektiv, herunder i samarbejde med European Coalition for Corporate Justice - ECCJ.

Biodiversitetsarbejdsgruppen:

Arbejder med Danmarks indsats i forbindelse med FN’s biodiversitetskonvention, herunder en ny protokol for adgang til og udbyttedeling i forbindelse med genetiske ressourcer og et nyt program for bevarelse af den globale biodiversitet frem mod 2020.

TTIP arbejdsgruppen:

Arbejder med TTIP'en - frihandelsesaftalen mellem EU og USA.

REDD+ arbejdsgruppen:

REDD+ står for "Reducing Emissions from Deforestation and forest Degradation + Conservation and Sustainable Development". Denne arbejdsgruppe beskæftiger sig bl.a. med at reducere drivhusgasudledninger fra afskovning.    

Redaktionen:

Redigerer 92-gruppens elektroniske nyhedsbrev. Kontakt Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for mere information. Læs mere og se tidligere udgaver af nyhedsbrevet her.

Om 92-gruppen

92-gruppen - Forum for Bæredygtig Udvikling er et samarbejde mellem 24 danske miljø- og udviklingsorganisationer, der blev dannet i forbindelse med FN's Miljø- og Udviklingskonference i Rio de Janeiro i 1992.

 

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside og bringe dig indhold, der er i overensstemmelse med dine interesser.
Læs mere Jeg accepterer